Това показва разследване в Лондон

Дъщеря на президента на Узбекистан (1991 г. - 2016 г.) Ислам Каримов, която е работила като поп звезда и дипломат, е похарчила 220 млн. долара за имоти по цял свят. Това сочи огласено в Лондон разследване.

Става въпрос за Гулнара Каримова, която е използвала британски компании, за да купи луксозни жилища и самолет с пари, получени чрез корупция и подкупи. Тя е придобила имоти в общо 12 държави. През годините се е занимавала с различни неща. Учила е в много университети, сред тях - и Харвард. След това се насочва към бизнес сектора, до момента, в който Америка установява, че тя, като част от престъпна група, е заграбила близо 1 млрд. долара. Осъдена е за първи път по времето на управлението на своя баща.  

Англия от години е притегателно място за свързани с диктаторски режими хора, като само имуществото на санкционираните руски олигарси в Обединеното кралство се оценява на 965 млн. долара.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.