Той се предлага в Германия

Тази неделя ще ви срещнем с един германец, който не се притеснява да експериментира с вкусове. Томас Миколино живее в градче в южната част на страната и се превърна в световна сензация с рецептата му за сладолед с вкус на щурци. В магазина му са снимали телевизионни екипи от различни страни по света. С него се срещна и кореспондентът ни Натали Пашева. 

Идеята за такъв сладолед Томас е имал отдавна. Едва, когато идва разрешението от ЕС, успява да я реализира.

„Вкусът наподобява лешник, въпреки че не се съдържа такъв. Съставките са брашно от щурец, мед, мляко, сметана, захар и малко ванилия”, разказа майсторът на сладкия десерт.

Мненията към идеята му са различни.

„Получих съобщения от хора, които казват, че няма да дойдат повече в магазина ми или се надяват да фалирам. Но има и много клиенти, които опитаха сладоледа и казаха, че не са си представяли, че вкусът е толкова добър”, каза още Томас.

Той разказва още, че сладоледът му с вкус на щурец се продава добре, а някои клиенти идват само заради него. Има дори и клиент, който идва от Словения и пътува 400 километра в посока. Томас имал и други нестандартни идеи през годините.

„Преди две години направих сладолед с вкус на наденица с черен дроб. Все още го имам в асортимента. Миналата година пък разработих сладолед с истинско ядливо злато. За съжаление, вече не го правя. Топката струваше 4 евро и затова хората не купуваха много от него”, разказа още майсторът.

Томас вече работи върху още два нестандартни вкуса, които вероятно ще представи следващата година. Засега те ще останат в тайна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.