За това сигнализираха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура – за опасен мост в отсечката между Симитли и Кресненското дефиле сигнализират от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Опасението е, че целостта на моста е компрометирана и има съвсем реална опасност той да се срути, особено на фона на това, че районът около дефилето е силно земетръсен. Отсечката е една от най-натоварените в страната, особено през лятото.

По думите на Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи тези мостове по пътя към Гърция не са ремонтирани от над 20 години. „Те са в окаяно състояние, има много проблеми по тях – с носещите конструкции, с колоните и обезопасителните системи”, каза експертът.

„В момента състоянието на съоръженията не е чак толкова критично, за да паднат, но ако има земетресение или форсмажорни геоложки процеси, не можем да дадем гаранция на съоръженията. Като цяло ние ги поддържаме, но всички съоръжения в района на Кресненското дефиле наистина се нуждаят от спешен ремонт”, заяви директорът на ОПУ- Благоевград Иван Кунев.

Той увери, че за конкретния мост има изготвен проект и конструкцията ще бъде санирана. Ще се изгради и дънен праг. По думите му са нужни основни ремонти на мостовете в района, които ще затворят движението в дефилето.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.