"Преживяхме голям шок", споделиха Али и Фатме Али пред NOVA

След обира и гонката с полиция по улиците на Бургас, в която бяха пометени няколко коли, говорят хората, в чийто дом влязоха трима души, двама от които криминално проявени. Откраднати са около 10 хиляди лева и златни накити.  Случаят е от четвъртък. Единият от крадците - 59-годишен софиянец, предизвика гонка с полицията, докато се опитваше да избяга. 6 патрулни коли го преследваха по улиците на морския град. По време на полицейското преследване пострадаха четири автомобила. Мъжът беше задържан на изхода на Бургас. Прокуратурата е повдигнала обвинения и на 49-годишен мъж от харманлийско село, както и на 23-годишна бургазлийка. 

За първи път пред NOVA за преживяното говорят собствениците на обрания апартамент. „Полицията ми се обади във Франция, където работя. Информираха ме, че апартаментът е обран. От тях научих и веднага се върнах”, заяви собственикът Али Али.

Съпругата му Фатме сподели, че първоначално се изплашила, че нещо се е случило със сина ѝ. „Полицаите първоначално нищо не ми казаха. След това разбрах, че е влизано в апартамента. Когато дойдох, заварих 15 полицаи. Оказа се, че крадците са ровили навсякъде. Взели са пари и диоптрични очила. Имаше приготвени в чанти за изнасяне лаптоп и други вещи”.

По думите на Али крадците са били изплашени вероятно от съсед, който се е обадил в полицията. "Преживяхме голям шок", споделя Фатме. И допълва: "Притеснявам се, защото има дни, в които детето ми е само в апартамента за по няколко часа". 

Полицията е реагирала минути след обира, тъй като групата била следена седмици наред.

"Жената, която била задържана след кражбата, дала пълни информация на полицията. Признала, че задържаният по време на гонката знаел, че мъжът в семейството работи извън страната. Наблюдавали са жилището", заяви Мария Маркова, Районна прокуратура- Бургас.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.