В автомобила е имало 16 души без документи

Кола с мигранти се обърна край София в нощта срещу понеделник. Това потвърдиха за NOVA от пресцентъра на МВР. В автомобила са били превозвани общо 16 души, един от тях е загинал. Мъжете са без документи, но по думите им повечето са от Афганистан, има и един иранец.

Полицаи опитали да спрат водача за проверка, но той не се подчинил и последвала гонка. В резултат автомобилът се е обърнал край Алдомировското блато. Водачът - 34-годишен сърбин, е задържан за 24 часа. Той е бил прегледан в болница, след което е арестуван. Предстои да се прецени какво обвинение да му бъде повдигнато. 

„С висока скорост са се движили. И тъй като, може би на това място често ги оставят  мигрантите, а шофьорът  последния момент е видял отбивката и се е преобърнал. От тук често минават мигранти - през блатото и само по черен път се движат към границата”, твърди кметът на село Алдомировци Тодор Петков. 

Сигналът на тел. 112 е подаден късно снощи, минути преди полунощ. Отзовали са се шест линейки. На място спешните медици констатирали смъртта на един мигрант. Останалите, включително и шофьорът, са били с травми на главата и крайниците, но без опасност за живота. Шестима са откарани в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", четирима - в "Пирогов" и още четирима души - в УМБАЛ "Св. Анна".

Четиримата мигранти, приети в Окръжна болница, са на видима възраст между 15 и 25 години.
Един е хоспитализиран в Клиника по неврохиругия с комоцио, посочват от здравното заведение. 

Настанените в "Пирогов" са прегледани и хоспитализирани съответно в отделенията по лицево-челюстна хирургия и неврохирургия, както и в травматологията. 


От шестимата мигранти, приети в ИСУЛ, единият е настанен в Клиниката по неврохирургия с фрактура на два лумбални прешлена. Състоянието на другия, който е със съмнение за свободна течност в корема, се доуточнява. Назначени са допълнителни консултации, посочват от лечебнто заведение.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.