Наложи се евакуацията на част от Риека

Голяма морска мина от Втората световна война, открита наскоро в пристанище Риека, бе преместена в сложна операция, осъществена от специални полицейски водолази на Министерството на вътрешните работи, и неутрализирана в морето, съобщи агенция Хина, позовавайки се на служба "Гражданска защита".

Мината, произведена от Германия, е съдържала 690 кг експлозив. Тя бе изтеглена до мястото за неутрализация в Риекския залив. Местните власти благодариха на гражданите за спазването на инструкциите и препоръките, които бяха издадени за тяхната собствена безопасност.

По време на операцията вчера бяха евакуирани жителите на обособен район в центъра на града. Районът до пристанището на Риека беше затворен за целия автомобилен, железопътен, въздушен и морски трафик, затворени бяха и всички търговски обекти.

Железопътната гара  и автогарата също преустановиха работа. Поради характеристиките и местоположението, където е била открита, не е било възможно мината да бъде унищожена на място, поради което бе изготвен план за нейното преместване и обезвреждане.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Светла Митева, БТА