При схватката има няколко ранени

Деветима бяха приети в болница след масов бой в Казанлък. Един от ранените почина по-късно, а други трима са в тежко състояние. В свадата, която е станала на паркинг до Кооперативния пазар в града, са използвани брадви, ножове и колове. В сбиването са участвали две фамилии, които имат дългогодишна вражда. Има и арестувани.

Боят започва малко след 13:30 ч. Полицията потвърди, че двете фамилии са участвали в съдебно заседание за предишни техни спорове. След това едната фамилия причаква другите, като вади хладни оръжия. Граждани подават сигнал за схватката с близо 30 човека. Полицията ги разтървава. Деветима от участвалите в нападението са приети в Спешна помощ. Почти всички са със счупвания по тялото и черепно-мозъчни травми.

Почина един от ранените при масовия бой в Казанлък

„Задържани са 11 души и три автомобила, в близост до мястото на събитието. Пострадалите са 18, на които е оказана медицинска помощ. Един човек е загинал, вследствие на черепно-мозъчна травма. Четирима са транспортирани с опасност за живота към болница в Стара Загора”, обясни директорът на ОДМВР - Стара Загора ком. Лазар Христов.  

Това е поредният публичен бой между двете фамилии. През октомври миналата година те се сбиха на пътното платно пред полицията в Казанлък, като буквално спряха движението. Тогава органите на реда предотвратиха разрастването на напрежението между фамилиите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.