76-годишен мъж обвинява актрисата, че му е нанесла сериозни наранявания при сблъсък

Започна съдебен процес срещу Гуинет Полтроу. 76-годишен мъж обвинява актрисата, че му е нанесла сериозни наранявания при сблъсък в ски курорта "Диър вали" през 2016 г., след което е избягала.

Пострадалият твърди още, че Полтроу е карала ски безконтролно, а заради удара е получил мозъчна травма, четири счупени ребра и други сериозни наранявания. Ищецът настоява за обезщетение от 300 хиляди долара за нанесени вреди, след като предишният му иск за 3,1 милиона беше отхвърлен.

Актрисата твърди, че именно мъжът е виновен за инцидента и преувеличава получените наранявания, като се опитва да се възползва от това, че е известна.

„Дами и господа, разсеяните скиори причиняват сблъсъци. Обвиняемата Гуинет Полтроу е знаела, че гледането нагоре по склона и настрани, докато се спуска със ски, е опасно. Знаела е, че карането на ски по този начин, сляпото спускане е безразсъдно. И е знаела, че ако продължи да кара ски по този начин, въпросът не е дали, а кога ще се случи нещо. Тя е щяла да се блъсне в някого и някой е щял да пострада сериозно и трайно. Знаела е, че това, което прави, е опасно. Знаела е, че е безразсъдно и че някой ще пострада”, каза в пледоарията си адвокатът на ищеца Лорънс Бюлър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.