Те коментираха темата в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Сериозни критики към България в годишния доклад на държавния департамент на съединените щати. Незаконни арести, проблеми с малцинствата и медийната свобода - това са част от проблемните вътроси за България, според Вашингтон. Темата коментираха журналистът Силвия Великова и адвокат Александър Кашъмов в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

„Години наред прокуратурата е пасивна или активна според казусите, полицията се оказва с вързани ръце. Разследващите журналисти и свободните медии са най-сериозното острие на българските граждани“, каза адвокатът. Той обсъди и казуса с журналиста Слави Ангелов.

Великова посочи, че имаме прокуратура, която „се забързва и забавя когато прецени“. Тя коментира и темата за АМ „Хемус“ и подчерта, че до този момент няма приключило разследване в съда "няма нищо". Журналистът уточни, че двойният стандарт се забелязва. Великова коментира и незаконните арести.

По думите на Кашъмов трябва да бъде реформирана фигурата на главния прокурор. Той каза, че трябва да има превенция на корупцията с ясна политика в държавната администрация.

Според Великова първият разговор, който ще се отвори в новото НС е за промяна в Конституцията.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.