Вижте изоставените питомци, търсещи любящи стопани

Изоставени екзотични домашни любимци -  костенурки, игуани и други екзотични видове, намират дом с помощта екомузея в Русе. От 10 години там работи преразпределителен център, който приютява и намира осиновители за изоставените питомци. Пурко e eднометрова 15-годишна игуана, която наскоро намери своя нов дом в екомузея.

"Eдин младеж, който е вече близо 30-годишен, си го е купил преди 15 години като малка сладка игуана, ей толкова голяма е била. 15 години се е грижил по-най добрия начин за нея. Сега този младеж създава собствено семейство и ще си имат бебе, а тъй като животното е свикнало да живее навсякъде в апартамента, и за да не се срещат с бебето той е предприел най-доброто действие като го подари на музея", разказва Венцеслав Петков, уредник в отдел „Природа” РИМ-Русе.

Пурко е най-големият лакомник сред обитателите на екомузея. "Сега сме на ряпа с моркови. Дадоха ми списък с това, което той е ял и се съобразявам с него", твърди гледачът Десо. 

Австралийски вид дракон също е сред изоставените любимци.Кротък е и обича да бъде милван.
Сред новите питомци на музея има и брадата агама, едно от влечугите, което е оставено тук преди около две години. От музея не си го дават, смятат да си го отглеждат. Сред спасените и намерили постоянене дом в екомузея е и американски вид царевичен смок, открит в хотелска стая, и рибка за домашен аквариум, която се оказала сибирска есетра и вече е огромна. И въпреки, че игуаната и малкият дракон също ще останат в терариумите на екомузея, в преразпределителния център временно приемат и търсят дом за костенурки, зайчета, морски свинчета и хамстери. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.