50-годишната Мишел Гомес е най-ефективният „ловец на глави“ в САЩ

В съвременните професии почти не съществува разделение за мъжете и жените. Но сред тях има и такива, които рядко избират момичета. 

Сред най-интересните е историята на Кристи Кобот. Тя се отказва от кариерата си на стоматологична сестра, за да се съсредоточи върху пациенти с доста по-остри зъби, а именно алигатори.

Когато започва да се обучава като ловец на алигатори, тя е единствената жена в класа си. Но това е и нещото, което я амбицира още повече.

Кейтлин Даути е погребален служител, писател и защитник на реформата на погребалната индустрия. През 2011 г. тя основа организацията с нестопанска цел „Орденът на добрата смърт“, която работи за легализиране на компостирането и аквамирането на хора.

Когато чуем израза „ловец на глави“, си представяме мускулест тип, който стои на ръба на закона.  Истинските експерти в своята област не се хвалят и са изключително незабележими, понякога дори твърде незабележими. Например, Мишел Гомес – най-ефективният „ловец на глави“ в САЩ. Дискретният външен вид е един от основните работни инструменти на 50-годишната Мишел. Дори и най-опитният полицай едва ли ще я разпознае.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.