Канадецът покани вдовицата Кортни Лав да се подложи на полиграфски тест

Музикантът и фронтмен на гръндж бандата "Нирвана" Кърт Кобейн не се е самоубил, а е бил убит, заяви днес канадският режисьор на документални филми и разследващ журналист Иън Халперин, който покани вдовицата на Кобейн, Кортни Лав, да се подложи на полиграфски тест и да разсее съмненията, че го е убила.

Както съобщава „Сън", в интервю за промоцията на новата си книга "Case Closed: The Cobain Murder", Халперин каза, че тестът на детектор на лъжата ще помогне на Кортни Лав да "изчисти името си" след почти три десетилетия, подозрението на феновете на „Нирвана“ и въпросът какво наистина се е случило.

„Присъдата трябва да бъде променена от самоубийство на убийство. Всичко това разчита на доказателства от съдебна медицина, нови доказателства, които изрових. Не обвинявам никого в убийство, но предизвиквам Кортни най-накрая да се яви на полиграф. Ще платя, за да изчистя името ѝ. Ако тя издържи теста с полиграф, ще наема билборд на Таймс Скуеър и ще напиша на него – „Кортни Лав е невинна“, каза той.

Книгата на Халперин от 2009 г. „Unmasked: The Final Years of Michael Jackson“ беше #1 бестселър в списъка на „Ню Йорк Таймс“ на 24 юли 2009 г. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС