Благодарение на тази услуга, ще имате шанс да си купувате нещата, които желаете на момента

Ако търсите начин, да си осигурите повече парични средства, които да може да използвате щом имате нужда, е добре да разполагате с кредитна карта. Благодарение на тази услуга, ще имате шанс да си купувате нещата, които желаете на момента или да плащате сметките си навреме. 

Тя се различава от дебитната по това, че парите в нея всъщност са назаем. Ето защо е препоръчително да научите повече подробности за този вид финансов продукт. Допълнителната информация ще ви предпази от ненужни рискове и ще ви помогне по-лесно да се възползвате от привилегиите, които ви дава услугата. 

Какво представлява кредитната карта?

Както подсказва и самото ѝ име, това е пластика с определен лимит. Сумата, с която ще разполагате може да варира от няколкостотин до няколко хиляди лева. Хубаво е, когато кандидатствате, това да става на база на вашите доходи, защото изразходваните пари трябва да се погасяват на вноски ежемесечно. 

След като придобиете кредитна карта, ще може да си създадете добра кредитна история. Това ще ви бъде от полза при кандидатстване за потребителски заем, ипотека или нещо друго. Различните финансови институции и банки винаги проверяват вашата кредитоспособност. Ако навреме сте покривали вноските по кредитната си карта, оценката ви ще бъде много добра. Характеристиките на този финансов продукт са:

- има възможност да погасявате сумите без лихва – ако се възползвате от гратисният период и внасяте сумите навреме, ще избегнете високите лихви;

- може да използвате пластиката ежедневно – могат да се правят различни по вид и брой трансакции до определения дневен лимит, ако има такъв;

- следите бюджета си – съвременните технологии ви позволяват онлайн да следите изразходваните суми и във всеки момент да сте наясно с колко пари разполагате;

- имате отстъпки в различни онлайн магазини – много от търговците стимулират използването на кредитни карти като дават допълнителни намаления при покупка с тях;

- участвате в лоялните програми – финансовите институции предлагат различни мотивиращи програми за своите клиенти, които са под формата на бонуси. Ако сте изрядни при погасяването на вноските, имате шанс да се възползвате от множество преференции и допълнителни средства.

Плюсовете, които ви дават тази финансова услуга са наистина много. Ще правите безпроблемно своите покупки във физически търговски обекти и по интернет, дори когато сте в чужбина.

Какви са лимитите?

Повечето потребители избират стандартната услуга, която е с максимален лимит до 3000 лв. Месечният лихвен процент е фиксиран, за да изчислявате по-лесно вноските си. Лимитът се определя на базата на доходите, които имате и след оценка на кредитоспособността ви. В случай че сте с лоша кредитна история, услугата може да ви бъде отказана или лимитът да бъде много по-нисък. 

Винаги може да получите увеличаване на парите, с които разполагате, ако сте коректни и внасяте навреме дължимите суми в рамките на няколко последователни месеца. Кредитната карта се издава в български лева, а при използване в чужбина се превалутират по курса за деня на MasterCard. Една от основните привилегии на този финансов продукт е възможността да теглите средства без такса в България и чужбина.

Какви са изискванията при кандидатстване?

Също както и при паричния заем има определени критерии, при които ще бъдете одобрени. Ако решите да кандидатствате в банка, ще трябва да представите много повече документи, отколкото при небанковите компании. Вече може да заявите желанието си за този продукт изцяло онлайн, без да посещавате офис. За целта е важно да следвате стъпките в платформата:

- попълнете формата и си направете регистрация – така по-лесно ще следите новите промоции на компанията и ще може да наблюдавате какви пари харчите по кредитната карта. Мобилното приложение е удобно и ви дава много ценна информация;

- трябва да представите лична карта – за да кандидатствате е нужно да сте навършили 18 години и да имате валиден документ за самоличност;

- не е нужно да представяте трудов договор – за разлика от банките тук няма нужда да доказвате трудовите си правоотношения. Все пак е препоръчително да имате заплата и доход, за да погасявате навреме вноските;

- запознайте се с лихвите – компанията ясно трябва да е посочила, какви са лихвите и дали има някакви допълнителни такси. Много от тези финансови институции ви предлагат услугата, без такса обслужване.

Благодарение на тази карта, може да правите сигурни безконтактни плащания, да теглите пари от банкомат и да я ползвате в чужбина.

Защо да използвате кредитна карта?

Броят на издадените пластики всяка година се увеличава. Потребителите разбират, че тази услуга е много удобна и изгодна, затова и редовно се възползват от нея. Това е най-удобният начин да разполагате винаги и по всяко време с пари. За разлика от бързите заеми, тук няма защо да кандидатствате за нова сума всеки път. Разполагате с конкретен лимит и той винаги е на разположение. 

Кандидатстването също е изключително опростено, благодарение на гъвкавите условия, които предлагат небанковите финансови компании. Всичко може да стане и по интернет, за да се сдобиете с кредитна карта по-бързо. Съвременните услуги се дигитализираха за ваше удобство. Едно от основните предимства е гратисният период, в който може да използвате парите без лихва. Необходимо е само да преведете дължимата вноска навреме. 

Как да откриете точния партньор?

В момента много фирми предлагат заеми и други финансови услуги. За да не бъдете подведени от некоректни компании, е важно да направите първоначално проучване. Прочетете различни отзиви на клиенти в интернет или поискайте съвет от близки. Препоръчваме ви да се доверявате на познати и доказани компании с добра репутация. 

Тъй като ще имате договорни отношения е правилно да сте сигурни и спокойни през цялото време. Ще разпознаете надеждния партньор по информацията, която предоставя в платформата си и възможността да се свържете с консултант за подробности. Колкото повече неща ви бъдат обяснени предварително, толкова по-правилно решение ще вземете.