Вижте полезни съвети

Покупката на първия ви дом е важен етап в живота ви, пълен с много нови емоции и вдъхновение. За жалост обаче, има го и момента, в който това може да се окаже поредният обезсърчителен и объркващ процес. Налице са множество фактори, които трябва да изведете на първи план при направата на покупка. Благодарение на информация предоставена от експертите на Suprimmo, в следващите редове ще откриете кратко ръководство за някои от най-важните стъпки, които да предприемете при процеса на избор на нов дом.

Доверете се на специалисти

За да не попаднете в капан от сложни ситуации и обърквания, добре е да се доверите на агенция за недвижими имоти. Това ще ви гарантира сигурност по време на процеса и чувство, че нещата са в сигурни ръце. Работейки с консултанти, мечтания ви дом ще бъде на една ръка разстояние! От Suprimmo съветват да изберете агенция, която се слави с добра репутация във сферата си и е лицензирана в работата си. Професионалната агенция ще ви предостави подробна и целенасочена информация за наличните имоти, ще ви преведе през процеса на покупко-продажба и ще ви помогне да преговаряте за най-добрите сделки.

агенция за недвижими имоти

Как да изберете най-доброто?

Дори и да сте се доверили на агенция, вие трябва предварително да сте определили критериите, които търсите. От Suprimmo смятат за важни следните фактори:

- начинът ви на живот и бъдещите ви планове – търсите си еднофамилно жилище, апартамент или градска къща? Налага ви се да пътувате често до центъра на града? Живеете сами или със семейство? Необходим ви е гараж или ви трябва близост до градски транспорт? Всеки вид имот има своите плюсове и минуси, така че трябва да прецените какво отговаря на вашите нужди и бюджет. Освен това, трябва да вземете предвид типа на строителството на жилището. Някои жилища са строени преди много време и съответно се нуждаят от повече поддръжка, докато има нови строителства, които изискват по-малко грижи;

- местоположението – помислете какви удобства са от съществено значение за вас, като например училища, търговски центрове и обществен транспорт. От Suprimmo винаги съветват своите клиенти да имат предвид и нивото на безопасност в квартала;

- стойността на имота – или казано по друг начин, дали е добра инвестиция. Има редица фактори, които са в тясна връзка със стойността на имота. Такива са локацията, състоянието на жилището и пазарните тенденции. Експертите на Suprimmo съветват, при всяка покупка да изисквате да се запознаете с потенциала за поскъпване или обезценяване в бъдеще.

Покупката на първия ви дом е важна стъпка в живота на всеки човек и е от решаващо значение да посветите достатъчно време на предварително проучване преди да направите инвестицията. От Suprimmo насърчават задаването на въпроси при такъв тип сделки, за да може да извлечете максимална полза от цялото мероприятие. Извършвайки нужната подготовка, от Suprimmo гарантират, че можете да намерите мечтания дом и да направите разумна инвестиция в бъдещето си.