Студеният вятър ще понижи температурите до почти зимни стойности

Във вторник остава студено и ветровито. На изток ще е облачно, с валежи от дъжд, които следобед ще спират. В Западна България облаците до обяд ще се разкъсат и слънцето ще успее да се покаже.

Вятърът в цялата страна ще е бурен от северозапад. Затова днес в сила е жълт, а в няколко области - и оранжев код за опасно време. Възможно е на моменти поривите да надхвърлят 100 км/ч.

Колаж: НИМХ

Студеният вятър ще понижи температурите до почти зимни стойности. Максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса.

В планините бъдете подготвени за истинска зима. До обяд ще е облачно и студено, с валежи от сняг. Едва следобед, в масивите на запад, валежите ще спират и облаците ще започнат да намаляват. И там ще духа студен северозападен вятър. Температурите над 1000 метра височина ще останат отрицателни.

В сряда също ще бъде ветровито и студено. На изток все още е възможно да превалява дъжд и сняг, а на запад ще е ясно и дори слънчево. В четвъртък времето ще е спокойно, вятърът ще отслабне и ще се затопли.

В петък облаците ще се увеличат и следобед в Западна България ще превали дъжд. През почивните дни валежи ще има на повече места. В събота температурите ще достигат около 20 градуса, а в неделя ще настъпи слабо захлаждане.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.