Причините за пламването на огъня се разследват

Тридесет и девет души са загинали и 29 са били ранени при пожар в център за задържане на мигранти в северната част на Мексико, в близост до границата със САЩ. Това съобщи пожелал анонимност представител на Националния институт по имиграция, цитиран от Асошиейтед прес.

Кадри от местопроизшествието показват редици от трупове, увити в сребристо фолио до сградата в Сиудад Хуарес, намиращ се от другата страна на границата срещу град Ел Пасо в щата Тексас. На мястото могат да се видят също и линейки, пожарникари и автомобили на моргата.

Вестник "Диарио де Хуарес", който цитира анонимни източници от прокуратурата в щата Чиуауа, съобщава за 39 загинали в огнената стихия, избухнала в понеделник вечерта. Ранените са били откарани в четири болници според вестника.

Националният институт по имиграция и прокуратурата на щата Чиуауа не са отговорили на исканията за потвърждение на случая. Според съобщения в медиите Главната прокуратура на Мексико е започнала разследване.

Сиудад Хуарес е главната пресечна точка за мигранти за влизане в САЩ. Приютите в града са пълни с мигранти, чакащи възможността да пресекат границата или такива, които са поискали убежище в САЩ и чакат приключване на процедурите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Александър Евстатиев, БТА