"Има места в България, където хората се страхуват да говорят", каза Таня Петрова

„Ако се чете докладът на „Амнести интернейшънъл” за медийната свобода - нещата се влошават не само в България, влошават се в целия свят. И заради войната в Украйна имаме системни проблеми с медийната среда". Това заяви в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS журналистът Таня Петрова от вестник „Сега”.

По думите й години наред се случваха ужасни неща на българския медиен пазар. "Журналистите позволихме да загубим много от позициите, които имаме. Журналистите не успяхме да защитим себе си, собствената си професия и хората като че спряха да имат големи очаквания”, каза тя.

Петрова изтъкна: „Важно е да можеш да кажеш истината, особено в малките населени места. Има места в България, където хората се страхуват да говорят – наистина, физически страх изпитват”.

Георгиева: Очаквам политиците да си дадат сметка за средата, която позволява дело срещу медия да е за 1 млн. лева 

„Журналистика има”, категорична е журналистът Таня Петрова и даде пример с т.нар. Slap дела (дела – шамари) срещу журналисти. „Журналистика има, тя се опитва да работи в името на обществото и срещу нея стоят огромни интереси, пари, нечестни хора. Тази борба е неравна”, заяви Петрова.

Тя даде пример с иска от 1 млн. лева срещу агенция „Медияпул” как бързо се събраха парите за съдебната такса за агенцията.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook