Инцидентът е от тази сутрин

Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица. Според местни хора 10 животни нападнали 39-годишната жертва в четвъртък сутринта. От прокуратурата заявяват, че става въпрос за четири животни. Три от тях са заловени, работи се по залавянето на четвъртото. 

Жената, която била санитар в общинската болница в Горна Оряховица, се е прибирала от работа около 07:00 часа. Тя е починала на място. Убитата имала 13-годишно дете. Съседи разказват, че тя се е страхувала от кучетата. Преди време също е имала сблъсък с тях, заради което ходела с пръчка в ръка.

Кучетата не са били регистрирани, бездомни са, но са били обгрижвани от човек, който ги пускал в двора на къщата, за която се грижел. Имотът е отцепен от полицията. Собственикът на къщата е криминалнопроявен и в момента е зад решетките. 

От кметството в Долна Оряховица не знаеха, че има проблем с тези кучета. „Имали сме сигнали за кучета. Не само за тия, а за други места от нашия град. Взимали сме ги, кастрирали. За въпросните нямаме конкретен сигнал”, уточни кметът Йордан Байчев.

По случая се води разследване. Извършен е оглед на мястото в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.