Ивайло Филипов заяви, че не се е срещал нито с официални, нито с неофициални лица

Директорът на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов е бил в САЩ. „Посещението ми в САЩ е частно, не съм се виждал с никакви лица – официални, неофициални. Това каза Филипов, член и изпълнителен директор на "Информационно обслужване" пред БГНЕС.

Припомняме, това дружество ще брои изборните резултати. В него се съхраняват данните за медицинските досиета на българите, както електронните рецепти и направления.

"Какви са обвиненията? Че си изпълняваме договорните отношения с Централата избирателна комисия ли? И ви показах нагледно документи, които не са произведени от "Информационно обслужване", а са официални решения на ЦИК. Когато работим с документи и със закони, ние просто ги изпълняваме", заяви Филипов.

Той увери, че в дружеството, което управлява, гледат да спазват ангажимента по договорите, не тълкуват законите, а изпълняват решенията.

Запитан как ще коментира думите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че ще поиска да бъде извикан на изслушване в 49-ота Народно събрание, Филипов отговори: "Винаги, когато в една парламентарна държава върховният орган, какъвто е НС, отправи искане за изслушване, ще се явя".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook