Социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж

3-годишното момченце, загинало при пожар в Русе, е било недохранено и е живеело в нищета. Това каза пред NOVA дядото на детето Драгомир Ковачев. 

Той разказа, че със съпругата му искали да поемат грижите за детето, но майката не била съгласна. Дори избягвала контакт със социалните. 

“Той не беше добре гледан. Изглеждаше слабичък. Ние се грижехме за него, дохранвахме го, купувахме му нови дрехи, защото ходеше все със стари”, каза дядото на момченцето.

Той отрече инцидентът да е бил причинен от взрив на бойлер. Според него пожарът е тръгнал, след като няколко запалки умишлено са били оставени в стаята, в която е било детето. “Стаята беше пълна с дрехи и кашони. Живееха като клошари. Мисля, че 5-6 запалки са били оставени умишлено там”, смята Ковачев. 

3-годишно дете загина при инцидент в дома си в Русе, хванаха майката с наркотици

Според него дори и с помощта на институциите, фаталният край нямало да бъде предотвратен. 

По думите на съседи на семейството социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж. Хората разказват, че често са чували детето да плаче, защото е било оставено само. Имало случаи, в които го виждали на терасата. От страх да не падне, се опитвали да му се скарат, за да го уплашат и то да се върне обратно в стаята.

Мъж загина при пожар във Варна (ВИДЕО)

Майката и бащата живели на семейни начала до преди около месец. Съученик на бащата, който познава и майката покрай работата си на таксиметров шофьор, разказа, че неведнъж тя е оставяла детето само. Това се случвало дори, когато момченцето било на по-малко от годинка. 

“Неведнъж сме я возили. Разбирахме, че оставя детето самичко. Тръгваше нанякъде и се връщаше след много време. Бил съм свидетел един път, в който явно остави детето само вкъщи и го следеше по видео връзка. Имаше оставен телефон. То беше на около годинка и си стоеше само в леглото”, разказа мъжът.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.