Русия обяви, че от 1 април набира 400 000 войници по договор

„С използването на ядрено оръжие войната преминава в друга рамка. Руската федерация разполага с около 2000 тактически ядрени средства. САЩ – с около 200, част от които са разположени в Европа в рамките на НАТО. НАТО е ядрен съюз. Разполагането на руския ядрени оръжия в Беларус е повече акт на ядрено сплашване, който се ползва от Русия”. Това заяви генерал Съби Събев – първият военен представител на България в НАТО в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS.

„В Руските стратегически документи се казва, че тя ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуване на руската държава. Когато възникне такава заплаха, при деескалиране на ситуацията, Русия ясно може да ескалира с един ядрен взрив”, обясни ген. Събев ходовете на войната.

Той припомни, че преди седмици Русия обяви, че от 1 април набира 400 000 войници по договор. „Не очаквам, че във войната в Украйна ще включи наборни войници”, каза ген. Събев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.