По информация от РИК изборният ден протича без нарушения

Няма опашки от чакащи да гласуват дори и в най-големите секции в Ямбол, показа репортерска проверка на БТА. По информация от Районната избирателна комисия изборният ден към момента протича спокойно, без нарушения. 

Проблеми с машините за гласуване е имало само в две секции в Ямбол, но не технически. Членовете на комисиите в СИК 55 и СИК 12 са разменили по невнимание картите за гласуване с тези на машините. След констатиране на грешката, машините са стартирани.

“Тренд”: Избирателната активност към 14 часа е 21,4%

Към 11:00 часа избирателната активност в област Ямбол беше 10,55 на сто. Право на вот имат 106 256 души, които могат да гласуват в разкритите общо 238 секции в 31-ви избирателен район. 

В 156 от тях вотът се упражнява и с машини. Мобилните урни за хора с увреждания са шест. Секции са разкрити в следствения арест в Елхово и в трите болници в Ямбол. 

За четирите депутатски мандата се борят 107 кандидати. Най-младият от тях е на 24 години, а най-възрастният – на 75 години. През октомври 2022 г. в изборната надпревара в 31-ви МИР участваха 130 кандидати, но партиите и коалициите бяха със седем повече от сегашните 21. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.