Случката се разиграла в квартал „Полатово”

Двама полицаи са ранени, след като са били нападнати в квартал на град Стамболийски. Посегателството срещу тях е извършено, докато са изпълнявали служебните се задължения. Двамата били нападнати от над 50 души. В неделя вечерта и в понеделник следобед в квартал „Полатово”  влязоха спецчасти и служители на Жандармерията.

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Конфликтът избухнал снощи около 20 часа. Той започнал след като 16-годишно момче на мотопед отказало да се подчини на полицейска стоп палка и избягало. Свидетели на случилото се твърдят, че тогава униформените задържали друг мъж от махалата, който бил невинен.

Над 50 души нападат двамата полицаи, които се оказали обградени. Тълпата започва да ги блъска. Замерят ги с камъни, бутилки и ги удрят с дървен колове. Униформените викат подкрепление, а два часа по-късно в махалата пристигнали десетина бусове с жандармерия и специални сили.

В мелето 23-годишен младеж е бил изкаран от двора му и бит пред баща му, твърдят роднините му.

След сблъсъка с полицията има изпочупени прозорци на къщи и изкъртени врати. Около 14 часа днес около 100 служители на жандармерията и полицията със следови кучета отново атакуваха махалата. И извършиха обиски в къщите, за да издирват още нападатели на униформените. За случая е сезирана и прокуратурата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.