Полицията е предотвратила по-сериозни спречквания между двата политически лагера

В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за бой между два политическа лагера. В село Поройно активист на ГЕРБ налетя на кмета на населеното място, който е от ДПС. NOVA разполага със записи от охранителните камери, документирали конфликта. Заради намесата на полицията не се е стигнало до бой.

„За първи път ГЕРБ побеждава на парламентарни избори ДПС в село Поройно”, разказва активистът Ергюн Фейзи. „Организирахме собствен банкет. Седнахме в 8 часа. Ние не сме като тях да се подиграваме”, допълни още той.

Заради силния шум от празненството, председателката на Секционната комисия изпратила дежурния полицай да помоли компанията за тишина. В тази компания, дори бил нейният съпруг и главно действащо лице, а именно Фейзи.

Активисти на ГЕРБ и ДПС се сбиха в центъра на село Поройно (ВИДЕО)

От записите се вижда, как дежурният полицай върви и си говори с поддръжника на ГЕРБ, когато той изненадващо се спуска към кмета на селото.

„Изведнъж, викаше, крещеше и ме хвана за гушата. И псуваше. Сега, дали от алкохола, нищо не мога да кажа. И на мен ми е чудно, защо”, разказва кметът Хаккъ Ахмед.
Напрежението ексалирало за минути, като на мястото се събират повече от 20 души от двата лагера. А двама полицаи едва удържат лагерите на ГЕРБ и ДПС да не се сбият. 

Оттам поясниха, че заради напрежението по-късно са изпратени още трима полицаи. 52-годишният мъж е отведен първоначално в кметството в село Поройно, а след това в Дулово, предупреден е да не нарушава обществения ред, след което се е прибрал в дома си.

В РУ-Дулово не са постъпвали други сигнали за нарушения на обществения ред в населеното място. При сблъсъците няма пострадали, нито задържани. Не е образувано и досъдебно производство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.