Сдружението е заличено от Централния регистър на Република Северна Македония

Официално сдружението "Цар Борис III" в Охрид е заличено от Централния регистър на Република Северна Македония след решение на Министерството на правосъдието и полученото отрицателно становище на комисията по имената.

Това става седем месеца след откриването му. Клубът неведнъж беше мишена на атаки. Първо - неизвестни счупиха прозорците му, а след това и стреляха по сградата. В края на януари пък секретарят на клуба Християн Пендиков беше пребит.

Преди броени дни беше закрит и клубът "Ванче Михайлов" в Битоля. А днес председателят му Любчо Георгиевски беше призован да се яви в съда по административно дело за расизъм и ксенофобия. Оказа се, че то е прекратено и със случая вече се занимава прокуратурата. Защо не е свалена табелата на закрития клуб пък попита председателката на Комисията по дискриминация.

Георгиевски обяви, че ще махне табелата с името "Ванчо Михайлов", когато получи официално уведомление от властите за заличаването на клуба.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.