Първи коментар от партията след изборите

„Продължаваме Промяната” няма да подкрепи кабинет с мандат или участие на ГЕРБ. Това обяви съпредседателят на партията Асен Василев след решение на Националния съвет на ПП.

„Националният съвет дава мандат на Изпълнителния съвет да излъчи представители, които да водят разговори по политики с всички парламентарно представени партии”, добави той.

Кирил Петков поясни, че ясно са обещали на избирателите си нормален, европейски живот, който включва честни и свободни избори.


Ръководството на ДСБ също се събра, за да обсъди изборните резултати и да реши какви ще бъдат ходовете на формацията след вота. Дали са взети някакви решения и какви са те - все още не е ясно.

Събрание ще има и „Да, България”, която е част от коалицията „Демократична България”, но то най-вероятно ще бъде в сряда. 

Така се очертават още напрегнати часове, докато коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” излезе с позиция как вижда управлението на страната.

От ПП-ДБ останаха втори на предсрочните избори като разликата им с ГЕРБ е около 2%.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.