„В САЩ има сблъсък между либералното и консервативното крило”, каза още той

Предстоят тежки дни не само за Доналд Тръмп, но и за американската демокрация. Това, което в момента се случва в САЩ, е един сблъсък между либералното и консервативното крило в американската политика. Това коментира в специалното студио „Обвинението Тръмп” на NOVA NEWS политологът и специалист по американска политика доц. д-р Искрен Иванов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Много от демократите почти гласно или негласно подкрепят този съдебен процес. Докато има голяма част от републиканците, които се опитват да защитават Тръмп ежедневно. Съдиите, до голяма степен, са част от либералното крило в САЩ. Подозирам, че тази конфигурация на съдебното жури, която предстои да бъде обявена, ще се състои от хора, които имат критичен поглед върху политиката на Тръмп”, каза още преподавателят в СУ.

Според него американската политика винаги е приличала на едно огромно шоу, в което кандидатите влизат в роли, като в огромен холивудски филм. „Подобен е политическият фон на изборите в САЩ, на кампаниите на американските президенти. Затова и тези кампании се правят с толкова много пари”, смята доц. Иванов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.