Настоящата френска министърка Марлен Шиапа изгря на корица през април

Министърът на социалната икономика на Франция Марлен Шиапа се снима за известно мъжко еротично списание. На фотосесията тя е напълно облечена и въпреки това предизвика гнева както на своите политически опоненти, така и на колегите си.

Въпреки, че беше масово критикувана, не липсваха и защитници на Шиапа. Министърът на вътрешните работи на Франция беше един от тях. Той заяви, че в днешно време е много трудно да бъдеш свободна жена.

Френска министърка се снима за еротично списание (ВИДЕО)

Всяка публична проява на френската министърка е свързана със скандали. Тя е отявлена защитничка на правата на жените и хората с различна сексуална ориентация. Шиапа прокара закон, по силата на който всеки, който накърни по някакъв начин женското достойнство на жена на публично място, може да бъде глобен с между 1500 и 3700 евро.

Коя обаче е първата обществена личност, свързана с политиката, която вече е имала еротична сесия за мъжкото списание, далеч преди Шиапа? През 1987 г. Пиерет Льо Пен – майката на Марин Льо Пен, се появи в знак на отмъщение срещу създателя на Националния фронт Жан-Мари Льо Пен, в много по-предизвикателна визия на корицата. Обяснението: След като се разделя с Жан-Мари Льо Пен, той отказва да плаща издръжка. Майката на най-големия опонент на Еманюел Макрон решава с фотосесията да изкара пари. След разголените снимки Пиерет Льо Пен получава хонорар от 400 хиляди франка. Счита се, че тя е съсипала кампанията на бившия си мъж, който по това време се е кандидатирал за президент.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.