Те трябваше да търсят храната си сред пъстри яйца

Организираха великденска забава за животните в зоологическата градина в Лондон. Застрашените суматрански тигри, сурикати и катерици се включиха в нея.

Кадрите, разпространени от зоопарка, показват как животните трябваше да търсят храната си сред пъстри яйца. Деветмесечните критично застрашени суматрански тигърчета Криспин и Зак си поиграха с гигантски картонени яйца в клетките си. Сурикатите търсеха ровиха в пясък и камъни, за да намерят техните яйца, докато черноглавите боливийски маймуни търсеха храна сред цветни яйца, висящи от върха на дърво в клетката им.

Мениджърът на лондонския зоопарк Дан Симъндс каза в изявление: „Докато нашите посетители са заети с необичайния за зоологическата градина лов на яйца, следвайки улики, за да намерят Златното яйце, пазачите на зоопарка влязоха в ролята на великденски заек”. Управата на зоопарка не скри, че винаги търси креативни начини животните да следват естественото си поведение при търсене на храна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.