Слави Трифонов се отказал от депутатското си място

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение, с което да обяви имената на народните представители в 49-ото Народно събрание. Това стана по време на днешното заседание на комисията. „За“ решението гласуваха 13 души, а един беше „против“. Предстои решението да бъде обнародвано в Държавен вестник”.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова посочи, че имената на избраните депутати в 49-ото Народно събрание ще бъдат публикувани на сайта на комисията днес.

"Отново Централната избирателна комисия взе решение за необявяване за избрани на вече избрани депутати", каза по време на заседанието Цветозар Томов, който гласува "против". "Аз съм категорично против тази практика, която е възможно да доведе до много сериозни изкривявания на вота на хората на местните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения – обявеният списък от нас депутати не съответства на волята на избирателя в пълна степен", обясни мотивите си той.

ФИНАЛНИ ДАННИ ОТ ЦИК: По колко депутати ще имат партиите в парламента

Председателят на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 49-ото Народно събрание, стана известно на днешното заседание на ЦИК. Заявлението на Трифонов беше прието с 12 гласа „за“ и един „против“. Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отказа от депутатското си място в 49-ия парламент.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Николай Трифонов, БТА