История, която ще ви изненада, натъжи и вероятно вбеси

В „Ничия земя” Даниела Тренчева разказва история, която ще ви изненада, натъжи и вероятно вбеси. Тя е толкова лична, че вероятно няма как да мине през ефекта на възприемането.

През 1950-та година японският режисьор Акира Куросава снима филм – „Вратата Рашомон”. Лентата ражда едно ново понятие: „Ефектът Рашомон”, който е „ефект на субективността на възприятието, при което наблюдатели на едно и също събитие са способни да възпроизведат съществено различни, но равно правдоподобни версии за него”.

Казано по-просто, двама души могат да разкажат за една и съща случка и тя да звучи по съвсем различен начин. Историята е една и съща – за момче и момиче, които се срещат в интернет, създават дете, което в различни периоди поне единият не иска, ревнуват се и си изневеряват, разделят се и се събират, нараняват се и си прощават. Всеки обаче разказва историята по своя начин и в един момент слушателят се пита – една и съща история ли е това? Едно е сигурно – едни и същи са участниците в нея.

Във видеото вижте историите на Георги и Радослава заедно и поотделно. Той е самотен баща, изоставен с пеленаче на ръце от невярната му майка. Тя избягала няколко пъти, но твърди, че има защо...

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.