Съоснователят на Nexo качи видео във Facebook

Съоснователят на Nexo Антони Тренчев отговори на прокуратурата с видео във Facebook. В петък главният прокурор Иван Гешев обясни, че в Белград са кацнали обвиняемите по делото „Nexo”.

„По някаква причина моето местонахождение отново стана от общонационален интерес. Реших да си кажа - „Здравейте от ареста в Белград!”. Както виждате, е много мрачно, настроението е добро. За пореден път българските институции злоупотребяват с имената на международни институции - не знам докога ще продължава това. Вместо да ни кажат нещо най-накрая за кюлчетата, за чувалите, за къщите из Барселона, се занимават кой-накъде летял. Някакви тежки конспиративни теории кой с кого ще се среща и всякакви дивотии, безкрайно несериозно и силно разочароващо. Обяснява и защо България е в такава тежка международна изолация”, казва във видеото Тренчев.

„Макар всички да ходим по много тънък асфалт и тепърва да усещаме последствията от колективните глупости на прокуратурата ни, различни държавни органи, политическия елит, задръжте оптимизъм”, призовава съоснователят на Nexo.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.