Патриарх Неофит отслужи тържествена литургия в храма „Александър Невски”

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим. Празникът се нарича още Връбница или Цветница. Патриарх Неофит отслужи тържествена литургия в храма „Александър Невски”.

В посланието си към българите той призовава за „размисъл над трагедията на богоотстъпничеството, но и към още по-дълбоко и осъзнато вникване в тайната на Божията любов към човека”. Богослужението завърши с изпяване на многолетствие за целия български народ. А пред храмовете стотици чакаха на опашка, за да вземат и отнесат в домовете си осветени върбови клонки.

„Да има в живота ни радост, зеленина и спокойствие”, си пожела вярващата Красимира Филипова.

„Пожелаваме си основно здраве, малко повече разум и вглеждане в смислените неща. Повече борбеност и лека доза революционност”, сподели Нели.

Патриарх Неофит: Мирът и благодатта на Христос да бъдат с всички нас

Междувременно за 18-а поредна година Българската православна църква и БЧК проведоха акция по кръводаряване с призив „Запалете свещичка, дарете кръв”.

„Няма нищо по-хубаво и по-християнско, освен да се помолиш, и запалиш свещичка в църквата, да дариш нещо от себе си и по този начин да сътвориш добро. Милосърдието и добротата в сърцето на българина е все още живо”, каза д-р Надежда Тодоровска. 

Празнуваме Цветница

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.