Той се е опитал да избегне проверка с газ анализатор и подкарал камиона посока Сърбия

Турски шофьор на тир е блъснал гранична полицайка на ГКПП "Калотина", научи NOVA от свои източници. Инцидентът е станал около 23 часа в понеделник вечерта.

Започнала е физическа проверка на превозното средство и проверка с газ-анализатор. Според наша информация след проверката полицайката се отдалечила от тира, тъй като установила, че камионът е изряден. Оказало се обаче, че забравила в каросерията измервателния уред. Когато камионът потеглил, служителката на реда тръгнала да тича след него. Как е попаднала под тира, това не е записано на камерите на пункта, разказаха разследващи.

Шофьорът е арестуван, а полицайката е приета в "Пирогов" с опасност за живота. От най-голямата спешна болница съобщиха, че жената е настанена в "Реанимация" със сериозна черепно-мозъчна травма. 

От водача са взети проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Турският гражданин е задържан. Преди да го задържат обаче, водачът е влязъл в кабината на друг камион, съобщиха от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

От МВР не коментираха случая. Потърсихме представители на синдикатите в МВР. „Че професията ни е рискова е общоизвестно. Все по-трудно ни е да разберем какво се прави тези рискове да бъдат сведени до минимум. Станаха твърде много случаите на инциденти с колеги. Да не изброявам... Но Бургас, турската граница, АМ „Тракия”, сега „Калотина”. Станаха много за по-малко от година”, коментира Валентин Попов, председател на УС на СФСМВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.