„След толкова безуспешни опити най-сетне българският парламент трябва да заработи", заяви той

„От името на коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България” искам отговорно да заявя, че е крайно време след толкова безуспешни опити най-сетне българският парламент да заработи и да започнем да решаваме реалните проблеми на хората. Не през изпразнена от съдържание риторика, а с реална законодателна програма, която да отразява истински важните приоритети на България. Време е да запретнем ръкави”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков от трибуната на парламента.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА 49-ИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

Петков открои основните приоритети, сред които подпомагане на земеделието, малките и средни фирми, влизането на България в Шенген, приемането на антикорупционно законодателство, приемането на бюджет, качествено медицинско обслужване.

„Не е нормално да внасяме 70% от месото, 50% от доматите и 30% от млякото", каза той относно земеделието.

„Време е България да влезе в Шенген. Мисля, че всички осъзнаваме колко пагубно би било страната ни да бъде отделена от Румъния. Заслужаваме да се присъединим към Шенгенското пространство заедно с нея“, категоричен е депутатът от ПП.

Атанасова: Изборите показаха, че политическата криза не може да бъде решена само от една формация

Съпредседателят на ПП призова депутатите да приемат бюджет с 3 процента дефицит и социална програма, която да намалява неравенството в българското общество.

„Да поправим някои от грешките на миналия парламент. Още не вярвам, че законът за домашно насилие не беше приет в последния парламент. 48-ото НС не подкрепи жертвите”, каза още Петков.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.