„Намираме се в риск за парламентарната демокрация”, каза лидерът на БСП

Така не може да продължава повече! Намираме се в тежка политическа и институционална криза, инфлация, бедност, социално напрежение и риск за парламентарната демокрация. Решението на тези проблеми е в тази зала. Народното събрание трябва да е решението на проблемите, а не част от тях. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА 49-ИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

„И сега, както в годините на прехода, паралелната държава съществува. И при това правителство се краде безогледно. Един от проблемите на института служебно правителство, като институт в конституцията е, че е безконтролно. Няма парламент, няма парламентарен контрол, но има прокуратура, но я има на книга”, смята тя.

Нинова разкритикува и президента Румен Радев. „Направихте голяма грешка, като отказахте миналата година да внесете бюджет за 2023 г. Сега ще ви се наложи да чуете г-н Борисов, който казва: „Или ме подкрепяте за редовно правителство, или няма бюджет”, допълни тя.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.