Оперната прима се връща у нас със специален великденски спектакъл

Оперната прима Соня Йончева се завръща у нас със специален великденски спектакъл. Световноизвестното сопрано излиза тази вечер пред публиката в зала „България”. Веднага след това тя ще представи първата си книга, посветена на най-ярките оперни героини, в които се е превъплъщавала.

В София Йончева се завръща към старата си страст - бароковата музика, след серия успешни оперни спектакли в „Ковънт гардън”, „Ла Скала” и театър „Роял” в Мадрид.

„Ще чуят един концерт, който е посветен изцяло на Хендел и който ще завърши с една ария на Пърсел. Това е едно леко намигване към моите фенове за следващия проект, който искам да представя в България”, каза тя.

Именно на творби на Хендел заложи Соня Йончева и по време на рецитала си, състоял се в двореца „Версай” в Париж на 7-и ноември. Критиката единодушно отбеляза успеха ѝ.

Оперната прима Соня Йончева ще зарадва почитателите си с концерт за Великден

Специален гост в концерта ще е диригентът и цигулар Зефира Костова - създател на фестивалния оркестър „Изкуството на Барока”.

„Прекрасно е да се работи със Соня Йончева. Тя ни вдъхнови, даде ни много насоки за начина, по който би искала да представи творбите. Нейният почерк е ярък и забележителен”, каза Вълова.

В зала „България” Хендел ще звучи през старинни инструменти. „В интерпретация, която напомня епохата на създаване на великите опери. Много от произведенията, включващи глас, са в тъмни краски, драматични. Главната героиня обикновено страда, което дава много възможности за експресия”, добави Вълова.

На специална среща със своите почитатели Соня Йончева ще представи и книгата си „15 огледала”, както и новия си албум „Куртизанката”.

„Един разказ за куртизанките в оперния репертоар. Те винаги са били важна част от мен. Техният свят много ме е интересувал, защото смятам, че във всяка една жена живее една куртизанка. Новата ми книга „15 огледала” говори за моя вътрешен свят - за моя свят като артист, а не толкова автобиографична. Бих премълчала трудностите на моя живот, няма нужда никой да знае за тях”, посочи Йончева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.