„Пътна полиция” следи за превишена скорост и употреба на алкохол

В последния от почивните дни за Великден се очаква интензивен трафик към големите градове. Над 700 екипа на „Пътна полиция” са разпределени да дежурят в страната.

Движението по магистрала „Тракия” става все по-натоварено с напредването на деня. Това е едно от местата, откъдето преди няколко дни излязоха най-голям брой автомобили от София.

Трафикът от Банско и Гърция при Симитли също е интензивен. Натоварено е движението и на ГКПП „Кулата”, но опашки за влизане в България към обяд няма.

„Целият трафик се събира на Симитли. Там се обединяват потоците, прибиращи се след почивката от Банско и от Кулата”, обясни пътният експерт Георги Бързаков в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.


„Да не се бърза, да се спазват всички пътни ограничения, защото важното е да стигнем живи до точката, до която сме тръгнали. С изпреварването рискуваме нашия живот и живота на хората около нас за едни пет минути”, допълни той.

Ремонти и стеснения на пътните участъци също забавят придвижването на много места по главните пътни артерии.

Проверки на полицията от четвъртък до днес пък са установили 78 души, заловени да карат пили, и 23 след употреба на наркотици.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.