„Независимо, че още няма плаж, туристите се забавляват и на морето", обясни Румен Мончев

Туристи избраха да посрещнат Великден в Банско и в курорти по Южното ни Черноморие. Как приключва сезонът в планинския курорт и как започва на морето разказаха представители на туристическия бранш.

Банско изпраща един сезон, чието начало леко разтревожи всички заради липсата на сняг, но в крайна сметка доволните хотелиери и ресторантьори са повече от недоволните.

„Трябва да сме реалисти и да гледаме на нещата така, че да привличаме все повече пазари. Важно е да поддържаме връзка с всички духовни и културни средища. Духът на Банско е уникален и трябва да се почувства от всеки един гост”, каза Димитър Колев, представител на туроператорите в курорта в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Хиляди българи пък избраха да посрещнат Великден по Южното Черноморие. Тази година цените на пакетите за отдих по празниците са с 15 - 20% по-високи в сравнение с 2022 г.  Румен Мончев – член на УС на съюза на Собствениците в "Слънчев бряг", обясни, че туристите приемат с радост разходките из Несебър, при които им обясняват историята на града и на храмовете. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook