Жители на село Крум казват, че нападенията от кучето са системни

Ротвайлер нападна майка с едногодишно дете. Хората от цяла улица в димитроврадското село Крум разказват, че са тормозени от кучето, и че това е пореден случай, в който то е нападнало хора. Жената е пострадала, нахапана е по краката. Пострадали са и други жители на селото.

Ротвайлерът редовно успявал да излезе извън двора, където е отглеждан, и нападал минувачи, разказват местните. В събота Валентина минала покрай кучето, а то се спуснало към нея и сина ѝ. Тя изблъскала детската количка, а животното започнало да хапе краката ѝ.

Собственичката на кучетата обясни в ефира на „Здравей, България”, че не знае как домашния ѝ любимец успява да се отвързва от синджира, с който е вързан. „Опитвам по всякакъв начин. От това повече няма какво да направя”, заяви Недялка и отрече твърденията на съседите си, които казват, че кучетата ѝ постоянно излизат извън огражденията на двора.

„Аз лично сама не мога да се справя с дамата. Не знам какво може да предприемем по-нататък”, заяви кметският наместник в селото Румена Чинтова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.