Пътешествие през погледа на журналистката Маги Гигова

Перу е едно от най-мистичните места на планетата, страната на едно от седемте чудеса на света- Мачу Пикчу. Там се намира Свещената долина и Амазонската джунгла. Журналистът и заклет пътешественик Маги Гигова разказва за пътешествието си в империята на инките.

„Перу наистина е магия. Ако някой си мисли, че това е едно мистично място, изпълнено само със завети на инки, не е така. Истинските перуанци живеят зле, много са притиснати от бита. Но живеят в една изумителна атмосфера, която за нас беше предизвикателство за сетивата”, разказа журналистката Маги Гигова.

Тя е правила интервю с пряк потомък на последния крал на инките. Мъжът живее във Варна. „И той ми разказа много неща.И аз бях сравнително готова. Аз знаех, че инките са живеели както едно време, всеки според потребностите му, а от всеки според способностите му.   При инките се оказва, че ако някой трябва да си строи къща, всички отиват да му помагат. И сега по селата е по същия начин. Ако на някого трябва да му се ожъне нивата, всички отиват да жънат”, разказа още Маги Гигова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.