Най-често децата казват, че чувстват самота и няма с кого да споделят проблемите си

Все повече деца търсят подкрепа от психолози на безплатната телефонна линия. Това съобщиха от Агенцията за закрила на детето.

Младежите се обаждат най-вече за съдействие при разрешаване на проблеми с приятели или родители. Не липсват обаче и сигналите за упражнено насилие.

Само за три месеца от началото на годината обажданията от деца на Национaлната телефонна линия са над 7 хиляди. Малко над 180 от тях са сигнали за тормоз и насилие, включително и пренебрегване.

БЧК подновява работата на Националния чат за психологическа помощ

Най-често децата казват, че чувстват самота и няма с кого да споделят проблемите си. А също и че се чувстват изолирани в училище и търсят съвет как да спечелят уважението на връстниците си.

Споделят се и тревоги за бъдещите отговорности и дали ще успеят да се реализират в професионален и в личен план. Има и признания на деца, че са участвали в сбивания и физическа саморазправа и търсят помощ как да съобщят на родителите си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.