„Единственият проблем на Бойко Борисов на едни нови избори е, че ще трябва да си говори с Костадин Костадинов", заяви Виктор Иванов

„По-скоро няма да имаме правителство. Важно е кога ще бъдат изборите, защото избори на 15 август ми се струват пагубни за избирателната активност”. Това заяви журналистът Силвия Великова от БНР в „Интервюто в Новините на NOVA”. Разговорът е часове след като президентът Румен Радев започна консултациите за предоставяне на мандат за съставяне на кабинет с първите две коалиции ГЕРБ-СДС и с ПП-ДБ.

Според Виктор Иванов от „24 часа”: правителство си има – това на Гълъб Донев си е тука, то ще пребъде. „Единственият проблем на Бойко Борисов на едни нови избори е, че вече ще трябва да си говори не с Кирил Петков и Асен Василев, а с Костадин Костадинов”, каза Иванов.

Борисов: Няма да бъда кандидат за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

В коментар за проведените днес консултации Силвия Великова обяви, че за нея най-любопитна е била срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с президента Румен Радев. „Това беше среща на човека с юмрука, вдигнат срещу Борисов. Срещата беше много възпитана, но президентът подходи провокативно към двете политически коалиции – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за да им напомни, че имат сложна задача да намерят общ език, след като проведоха кампания една срещу друга”, каза Великова.

Законодателната програма, по която ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ постигнаха съгласие

Тя е категорична, че няма какво да се говори за съставяне на кабинет с първия мандат, освен ако ГЕРБ не направи правителство с другите партии в парламента, но дали те ще искат да изпълняват законодателната програма на ПП-ДБ ми се вижда невъзможно, каза Великова.

ПП-ДБ при президента: Ще предложим вариант за управление на страната само с втория мандат

Според Виктор Иванов ПП-ДБ нямат политическо лидерство. „Те твърдят, че техният политически лидер са избирателите, но това е обърната ситуация – избирателят да диктува, вместо лидерът да предлага на избирателя. Какво ще направят те, ако ГЕРБ им подкрепи правителството”, запита той.

„За пръв път сме в следизборна ситуация, в която почти няма политическо говорене. В нашите ефири започнаха да се появяват политически представители за самостоятелни интервюто едва от вчера. Най-смирен е Борисов, това направи впечатление днес. За разлика от ПП-ДБ той знае, че своите 600 000 плюс ги има, но въпросът е с градските избиратели на ДБ, които зададоха заявка за силно представяне на местните избори. Как отиват на местните избори с ГЕРБ”, запита Великова.

Борисов на консултациите при Радев: Грехота е единомислието между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да бъде проиграно (ВИДЕО)

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.