Тя ще се проведе от 25 до 27 април

Водещи международни лектори ще вземат участие в конференцията Automotive & Battery Forum 2023, която ще се проведе от 25 до 27 април в Гранд Хотел София. Форумът се организира от Аутомотив Клъстер България, в партньорство с Българската агенция за инвестиции и Kinstellar.

След успеха на предходните издания, тази година конференцията обещава разнообразна програма в три тематични дни, с акцент върху иновациите при батериите, дигиталната трансформация на производството и автомобилния софтуер. Automotive & Battery Forum 2023 ще събере над 150 лидери и експерти от световната автомобилна индустрия, C-level мениджъри и представители на изпълнителната власт, като ще предложи платформа за споделяне на добри практики, обмяна на опит и идеи и създаване на нови бизнес партньорства.

Пробивите при батериите

Официалното откриване на форума е на 25 април от 13:00 ч., а презентационните панели на Battery Day целят да повдигнат завесата около иновациите при батериите. С решенията на Infineon Technologies за мобилността на бъдещето гостите ще се запознаят в рамките на презентацията на Severin Kampl, а Alexis Kricorian ще представи устойчивите батерийни технологии на компанията Innolith. Обмяна на експертен поглед към развитието на сектора ще предложи дискусия със специалното участие на Viktor Fodor от Audi Унгария/Volkswagen. Сред участниците в събитието ще бъде още Fruzsina Csonka – мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа на European Battery Alliance и мн. др.

Иновациите и дигиталната трансформация в аутомотива

С богата палитра от актуални теми ще стартира в 10:00 ч. вторият ден от конференцията - Innovation Day. Екологичната трансформация за устойчиво бъдеще на автомобилната индустрия ще бъде фокус в презентацията на Мариана Итева от Veolia, а проф. Евелина Славчева от БАН ще представи проекта Център за компетентност „ХИТМОБИЛ - Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия“. Какво е бъдещето на зарядната инфраструктура гостите на форума ще научат от Орлин Радев от Ampeco, James Glover и Ross Bearman от Viridian EV. Не пропускайте да разберете повече за иновациите, подпомагащи дигиталната трансформация на производството в условията на Индустрия 4.0, от утвърдени имена в бранша, сред които инж. Христо Гилищаров от FANUC България, Светослав Василев от Siviko, Aleksandr Novoselov и Hakan T. Yilmaz от ABB и др.

Софтуер и изкуствен интелект – технологии и перспективи

Третият ден на конференцията - Automotive Software Day, е с начало 10:00 ч. Програмата ще постави акцент върху софтуера и неговата роля за повишаване безопасността и производителността в атумотив индустрията. Все по-актуална става и темата за киберсигурността в сектора, за която експертно мнение ще споделят Пламен Мандаджиев от Diamatix, Красимир Коцев от SoCyber и Ясен Танев от КиберКЛУБ, а перспективите пред изкуствения интелект в автомобилната индустрия ще очертаят Андрей Анев от Scios и Доброслав Димитров от БАСКОМ.

Входът за Automotive & Battery Forum 2023 е напълно безплатен. Заявете своето присъствие, като се регистрирате на сайта http://forum.automotive.bg/.