Съвсем естествено, в началото клиентите с бидоните с джибри я гледат с недоверие

Място, което от зората на човешката цивилизация се смята за царство на мъжете, точно в този случай е управлявано от жена. Веска Червенкова е може би единствената жена в България, която се осмелява да създаде своя дестилерия за варене на ракия. Съвсем естествено, в началото клиентите с бидоните с джибри я гледат с недоверие, но тя ги спечелва с изключителни познания по темата. 

Веска Червенкова споделя, че не знае за други жени, които варят ракия. "Това не е стара казанджийница, а нова, съвременна дестилерия. Помагаме на хората да направят качествени дестилати. Когато си избирах професията, моя приятелка ми каза, че ше загубя целия си женствен чар. Но исках да стана инженер технолог. За мен визията е много важна, това е дар за клиентите. За мен е важна визията, тя определя характера ми. Важно е и да правиш красиви неща.
Баща у много обичаше вино и ракия и му помагах, а ароматът остана незабравим. Топлият аромант на греяната ракия се запамети в съзнанието ми. В трети клас бяха когато ме учи да меря обема на бъчва, мерихме и джибрите", спомня си тя.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.