По думите му причината е, че катастрофата не е станала на пешеходна пътека

Заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров заяви в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS, че е удовлетворен от присъдата на Георги Семерджиев.

„Радвам се, че трудът, който положиха моите колеги от Националната следствената служба, даде резултат, какъвто очакваше обществото. Не може да даваме оценка на работата на съда. Това ще направи Въззивният или Касационният съд. Лично за мен беше очаквана присъдата. Нямаше как да се отиде на максималното наказание, тъй като липсва един елемент – смъртта да е причинена на пешеходна пътека”, обясни Тодоров. И допълни, че още лятото е сезирал НС за това да бъде направена поправка в Наказателния кодекс.

„Беше внесен законопроект, но уважаемите народни представители не приеха елементарната поправка в Наказателния кодекс, която да даде възможност наказанието да е тежко, когато смъртта е причинена на тротоар или детска площадка. Още в деня след катастрофата, когато задържаха осъдения, казах, че най-важното е да докажем кой е управлявал колата. Ако е имало лице на задната седалка, нямаше как да остане живо”, поясни зам.-директорът на НСлС.

По думите му следователите са свършили работата много добре и в кратки срокове. „Показахме на обществото, че съдебната система работи", каза още Тодоров.

 Той коментира и новината, че Красимир Каменов - Къро е обявен за международно издирване от „Интерпол”.

По думите му българската прокуратура е предприела всички законови действия, които може.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook