Коментар на комуникационния експерт Любомир Аламанов и журналиста Асен Генов

Фамилиарнеченето на Борисов не е добър тон за политически разговори, а отвъд него няма нищо. Христо Иванов беше в подобна на насоящата ситуация през 2015 г. Тогава трябваше да има съдебна и административна реформи, година по-късно се оказа, че между първо и второ четене всичко пропадна и той беше принуден да напусне. Това каза за ''Твоят ден" комуникационният експерт Любомир Аламанов.

Журналистът Асен Генов от своя страна смята, че ДБ са на по-умерена позиция, те също искат диалог и власт. "Пред България стоят много въпроси - от зелена сделка до нова архитектура на сигурност. Ако ПП и ГЕРБ са доволни от служебния кабинет, няма проблем, но ако искат да върнат България на европейския път, тогава трябва да направят нещо в тази посока - крачка за някакъв компромис е необходима. Дали политиците са готови да платят цената на цялата си кариера, за да извадят България от кризата? Тепърва ще видим", попита той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.