„Всичко се проверява, защото виждате, че такива неща се случват”, каза той

„Няма пострадали хора при днешния атентат срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев. Не е пострадал нито главният прокурор, нито човек от охраната. Главният прокурор е попаднал в засада”. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Всичко се проверява, защото виждате, че такива неща се случват”, каза той. Запитан възможно ли е подобни взривове-капани да са поставени и на други пътища, Сарафов каза, че не може да отговори.

Премиерът събира шефовете на службите

Служителите от НСО са видели огнен стълб с височина над 4 метра, джипът на Гешев се е поместил, имало е твърде много осколки. Джипът на държавния обвинител номер 1 е брониран, уточни Сарафов. Той отказа да прави паралели и да обяснява заподозрени по случая. „Това взривно устройство не може да бъде изработено и заложено от всеки”, допълни Сарафов.

Междувременно пътят между селата Железница и Ковачевци продължава да бъде затворен. Представители на всички служби все още са на място. Колите в района бяха проверявани през целия ден.

Ген. Миланов: Ако бомбата срещу кортежа на Гешев е задействана електронно, значи е имало информация за маршрута

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.