След взрива районът и всички пътеки са обходени от полицията

Опитът за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев затвори за повече от 24 часа пътя София-Железница-Ковачевци-Белчински. Припомняме, че вчера избухна взрив до кортежа на главния прокурор, като при атаката няма пострадали. 

Всички в района знаят за инцидента, но малцина са тези, които са станали свидетели на експлозията. Очевидци разказаха, че са усетили силно взривната вълна, а след това са видели и пушек. Малко по-късно пътят вече е бил затворен от полиция.

Гешев с първи коментар след опита за покушение

"Имаше много силен взрив и взривна вълна, усети се", коментира Станимир Киров, който е бил на броени метри от взрива.

Според собственика на вилна зона Ярема Веселин Герджиков, от мястото на взрива ги делят неповече от 300 метра. Вчера полицията не го пуснала да стигне до имота си

"Завоят, на който се е случил инцидента е доста остър, с неприятен вираж, лично аз минавам от там със скорост не по-висока от 30-40 км", споделя Герджиков. По думите му мястото на експлозията едва ли е случайно, като пътят е доста натоварен. "И децата ни редовно пътуват по този път, какво може да се случи с някого, който няма нищо общо с тези неща".

След взрива целият район и всички пътеки са обходени от полицията, разказват ни местните.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.