Коментар на Георги Куртев, Асен Генов, Кристиян Шкварек и Стоил Цицелков

Ще бъде ли сформиран кабинет с първия мандат след номинацията на еврокомисаря Мария Габриел за премиер? Този въпрос обсъдиха в студиото на „Здравей, България” пиар експертът Георги Куртев, журналистът, автор и водещ на "Контракоментар" Асен Генов, политическият анализатор Кристиян Шкварек и членът на Обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков.

„Да предложиш Мария Габриел за премиер, при положение, че вторите са ПП и ДБ,  е като примерно втори да са „Зелените” и ти да предложиш за премиер Грета Тунберг”, коментира номинацията Кристиян Шкварек. И допълни: „Това е ход, при който се казва – хората, които години наред се заявяват като „най-брюкселските хора”, на тях им предлагаш европейски комисар. Как се отхвърля подобно нещо?”.

„Проблемът е труден за решаване. Въпросът според мен е с приоритетите. Какво точно ще последва оттук нататък? Борисов в момента прави такова предложение на ПП и ДБ, на което те трудно могат да откажат. И отказвайки, те трябва да помислят какво следва”, подчерта Асен Генов.

„Като че ли има един ясен консенсус, че правителство трябва да има, защото държавата, както виждаме, е на автопилот. От друга страна – губим най-ценното, което имаме, а това е времето. Пропускаме възможности да се развиваме и да инвестираме”, посочи Георги Куртев.

„Предстои да видим дали офертата на ГЕРБ-СДС – „от мен премиер, от вас кутийките” с министри. Това, което наблюдавахме в цялата предизборна кампания е едно много сериозно противопоставяне. А това прави коалициите след това много трудни”, заяви Стоил Цицелков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.